„City Stories. Diverse Voices” | La Cahul va avea loc, în premieră, un festival de artă digitală

  • 25 Septembrie 21:00
„City Stories. Diverse Voices” | La Cahul va avea loc, în premieră, un festival de artă digitală

Sâmbătă, 28 septembrie, în orașul Cahul, va avea loc, pentru prima dată, festivalul de artă digitală „City Stories. Diverse Voices”, cu tema „Iluminează. Amplifică”.

Potrivit organizatorilor festivalului, acesta vine să celebreze și să prezinte rezultatele proiectului EU4Culture într-un format creativ, bazat pe fuziunea artelor digitale, a performance-ului LIVE și antreprenoriatului creativ.

De asemenea, festivalul „City Stories. Diverse Voices” va pune în valoare talentul beneficiarilor, al artiștilor locali, dar și internațional, din Georgia lși Belarus, care se vor uni într-un program cultural divers.

Festivalul va fi organizat în patru clustere:

Clusterul Profesional – două paneluri de discuții, care vor conecta beneficiarii de proiect și reprezentanții municipalității, din sectoarele cultural și creativ:

1. Cultura ca motor de creștere economică: rolul proiectelor și mobilităților culturale.

2. Industriile Creative și inovația ca instrument de dezvoltare locală și regională.

În cadrul acestora vor fi prezentate realizările strategiilor de dezvoltare culturală ale municipiilor Cahul și Orhei, împreună cu proiectele culturale și de inovație interdisciplinară adresate sectorului non-guvernamental și rezultatele inițiativelor de mobilitate dedicate profesioniștilor din sectorul cultural și creativ.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău