„Cetățenie prin investiții” cu o contribuție redusă la stat, conform unui proiect al Guvernului

  • 05 August 2018 16:17
„Cetățenie prin investiții” cu o contribuție redusă la stat, conform unui proiect al Guvernului

Guvernul intenționează să modifice Regulamentul privind acordarea cetățeniei prin investiții. Astfel, valoarea minimă a contribuției la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă pentru un solicitant unic ce a împlinit vârsta de 18 ani constituie echivalentul a 100 mii de euro.

Totodată, fiecare membru al familiei solicitantului va trebui să achite câte 15 mii de euro dacă vrea să obțină cetățenia Republicii Moldova. Modificările sunt propuse într-un proiect al Guvernului, supus dezbaterilor publice.

De asemenea, proiectul mai prevede că în cazul unei familii compuse din 5 sau mai multe persoane, inclusiv solicitantul principal, întrega familie va plăti pentru cetățenie doar echivalentul a 155 mii euro.

Totodată, valoarea  minimă a investiției, în cel puțin unul dintre domeniile de dezvoltare strategică a Republicii Moldova, constituie echivalentul a 250 mii de euro.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii,  Programul de dobândire a cetățeniei prin investiți  va aduce 1,3 miliarde de euro Republicii Moldova.

Menționăm că o analiză a „Expert-Grup” arată că obținerea cetățeniei R. Moldova în schimbul unor investiții reprezintă un pericol iminent și direct la adresa securității țării. De asemenea, PAS susține că guvernarea deschide drumul spălării de bani prin „cetățenie prin investiții”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău