„Carte pentru Basarabia”. Proiectul transfrontalier cu participarea unor instituții din Galați, România și din raioanele Florești și Strășeni din Republica Moldova a fost încheiat

  • 22 Aprilie 14:58
„Carte pentru Basarabia”. Proiectul transfrontalier cu participarea unor instituții din Galați, România și din raioanele Florești și Strășeni din Republica  Moldova a fost încheiat

În data de 20 aprilie 2024 a fost marcată finalizarea cu succes a proiectului transfrontalier „Carte pentru Basarabia”, o colaborare deosebită între Asociația „Noi-Implicare, Reușită” din municipiul Galați, președinte Elena Georgiana Andone, Asociația Obștească „Luceafărul Răutului” din comuna Gura Camencii, raionul Florești, președinte Prof. Liliana Tcaciuc și Școala Gimnazială „Ion Creangă” din satul Micleușeni, raionul Strășeni, director Silvia Lozovanu.

Scopul acestui proiect a fost de a promova cultura și educația în regiunea transfrontalieră, concentrându-se pe dezvoltarea și îmbunătățirea accesului la literatură și resurse educaționale în Republica Moldova. Pe parcursul implementării sale, „Carte pentru Basarabia” și-a propus să ofere sprijin comunităților școlare, bibliotecilor și instituțiilor culturale din diferite regiuni, contribuind astfel la îmbogățirea resurselor și accesului la cunoaștere.

Echipa de coordonare a proiectului dorește să mulțumească tuturor partenerilor, donatorilor și voluntarilor implicați, precum și beneficiarilor și comunităților care au primit cu brațele deschise această inițiativă. Succesul acestui proiect nu ar fi fost posibil fără angajamentul și sprijinul tuturor celor implicați.

 „Carte pentru Basarabia” a fost mai mult decât un proiect – a fost o manifestare a solidarității transfrontaliere și a dorinței noastre comune de a promova educația și cultura în comunitățile noastre. Ne angajăm să continuăm să susținem astfel de inițiative și să cultivăm schimburile culturale și educaționale între țările noastre", se arată într-un comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău