„Caravana Educației”, prezentare a Timișoarei și a ofertei universitare din orașul de pe Bega pentru viitorii studenți din Republica Moldova

  • 12 Mai 2023 10:45
„Caravana Educației”, prezentare a Timișoarei și a ofertei universitare din orașul de pe Bega pentru viitorii studenți din Republica Moldova

Asociația Inițiativa din Timișoara, care reprezintă interesele studenților basarabeni aflați la studii în Timișoara, organizează „Caravana Educației”, adresată absolvenților de liceu din Republica Moldova care vor să își continuie studiile în orașul de pe Bega.

„Noi suntem Asociația Inițiativa din Timișoara, cei care reprezintă interesele studenților basarabeni aflați la studii în Timișoara. Hai să-ți povestim un pic despre orașul care ne face nouă studenția mai frumoasă. Situat la 800 km de Chișinău, Timișoara este al patrulea oraș ca mărime din România.

Timișoara este capitala culturală europeană în anul 2023. Nu în zadar, Timișoara mai este numită și ”mica Viena” , pentru că aici, la Timișoara clădirile sunt colorate, parcurile mari și multe și tare frumoase iar oamenii sunt o adevărată miere pentru suflet.

Timișoara este cel mai mare și important oraș al regiunii istorice Banat. Timișoara se mândrește un campus universitar mare și foarte drag sufletelor studențeși. Ei, și dacă tot v-am spus că avem un campus universitar mare, haideți să vă spun și ce Universități avem aici.

În Timișoara avem 3 Universități care anual oferă locuri pentru etnicii români, printre care ne regăsim și noi, basarabenii. -Universitatea de Vest din Timișoara, care se află în top 5 Universități din România și are 11 facultăți -Universitatea Politehnică din Timișoara care este una din cele mai mari universități tehnice din Europa Centrală și de Est; -Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara ”Victor Babeș”, care te va pregăti să fii un medic de valoare în caz că vrei să fii super-erou al omenirii.

Știm că vrei mai multe detalii despre oportunități, cămine, biblioteci, acte, admitere, burse iar noi venim la tine și ți le ferim pe toate. În 14.05.2023, la ora 16:00, pe platforma Google Meet, Asociația Inițiativa din Timișoara vine la tine cu proiectul Caravana Educației.

Așa, ca printre altele, acesta este proiectul nostru preferat, pentru că anume la Caravana Educației noi oferim viitorilor boboci toate detaliile pe care vor ei să le afle despre admiterea la universitățile din Timișoara, despre traiul din Timișoara, despre burse și multe alte chestii draguțe și importante despre acest minunat oraș.

Notează-ți data în calendar, și ne vedem pe 14 mai, să mai povestim despre cât de fain e să fii student la Timișoara!”, se arată în prezentarea Asociației Inițiativa din Timișoara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău