'Aveți grijă de Europa!', o îndeamnă Juncker pe Ursula von der Leyen înainte de predarea ștafetei la șefia CE

  • 29 Noiembrie 2019 19:00
'Aveți grijă de Europa!', o îndeamnă Juncker pe Ursula von der Leyen înainte de predarea ștafetei la șefia CE

Președintele la final de mandat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a îndemnat-o vineri pe succesoarea sa în funcție, nemțoaica Ursula von der Leyen, să aibă grijă de Europa, avertizând în același timp că este 'foarte preocupat' în legătură cu nerespectarea statului de drept, potrivit dpa, preluat de Agerpres.

Îi voi spune (dnei von der Leyen) că trebuie să aibă grijă de Europa. Europa are nevoie să i se poarte de grijă', a declarat Juncker vineri presei în ultima sa apariție la sediul Comisiei Europene înainte de a preda ștafeta oficial duminică. El a remarcat în acest context că nu va oferi niciun sfat public cu privire la modul de gestionare a problemelor.

Europa este și va rămâne iubirea vieții mele. Europa este cel mai bun loc din lume în care poți locui. Să fii născut în Europa de după război și de după căderea Cortinei de Fier înseamnă să fi câștigat loteria vieții”, a declarat președintele CE la final de mandat Jean-Claude Juncker într-un elogiu adus bătrânului continent.

În același timp, Juncker s-a declarat 'extrem de preocupat' în legătură cu faptul că statul de drept nu este suficient de respectat în mai multe state membre ale UE.

Președintele în exercițiu al Comisiei Europene a spus că este bucuros să părăsească acest post, menționând că această funcție 'nu este una dintre cele mai ușoare'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău