„Autosalubritate” a semnat contractul pentru cumpărarea celor 3000 de containere de gunoi. Unde vor fi amplasate

  • 17 August 15:43
„Autosalubritate” a semnat contractul pentru cumpărarea celor 3000 de containere de gunoi. Unde vor fi amplasate

Regia „Autosalubritate” a încheiat contractul de achiziție a 3000 de containere de gunoi pentru municipiul Chișinău. Documentul a fost semnat cu o companie cehă, care a câștigat licitația desfășurată în acest scop. Containerele noi le vor înlocui pe cele vechi, iar o parte vor fi puse acolo unde au fost lipsă.

Compania câștigătoare este o societate cehă de producție cu peste 20 de ani de experiență în domeniul produselor destinate colectării, sortării și transportării deșeurilor. „Containerele procurate sunt necesare pentru înlocuirea celor uzate și suplimentarea la platformele existente, dar și a containerelor pentru deșeurile reciclabile”, susțin cei de la „Autosalubritate”.

De asemenea, „Autosalubritate” anunță că a semnat și un contract cu o companie sârbă pentru achiziționarea a șase autospeciale cu încărcare laterală. Compania producătoare de echipamente pentru colectarea, transportul și compactarea deșeurilor PET a fost desemnată câștigătoare a licitației pentru achiziționarea camioanelor.

Ambele achiziții au fost efectuate în cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat de municipiul Chișinău, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P), transmite ecopresa.md.

Proiectul se va încheia la începutul anului 2024, având un buget total de circa 23 de milioane de euro (9 milioane de euro – împrumut oferit de BERD, 9 milioane de euro – grant oferit de BEI, prin intermediul Ministerului Finanțelor, 5 milioane – grant oferit de E5P, 850 de mii de euro sunt oferite de donatorii BERD – țările membre ale Uniunii Europene).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău