„Armageddon" în SUA | Anchetă după producerea unui lanț de explozii și incendii (VIDEO)

  • 14 Septembrie 2018 16:50
„Armageddon

Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte câteva au fost rănite, după ce o serie de explozii de gaz suspecte au zguduit orașele Lawrence, Andover și North Andover, situate la nord de Boston, statul american Massachusetts, joi seara.

UPDATE O pesoană și-a pierdut viața și alte zeci au fost rănite în urma unui lanț de explozii produse la conducta de gaze care alimentează locuințele și alte clădiri în trei localități din statul american Massachusetts. Aproximativ 40 de locuințe și clădiri publice au fost afectate de explozii, iar rezidenții au declarat că alimentarea cu gaze nu a fost oprită după prima explozie. Mii de persoane au fost evacuate din cele trei orășele, iar brigăzile de pompieri au intevenit de urgență pentru stingerea celor peste 70 de incendii și explozii produse. Autoritățile locale au avertizat că pericolul nu a trecut și se mai pot produce explozii, iar centrul de distribuire al gazelor naturale acționează continuu pentru oprirea alimentării. Anterior, compania de gaze naturale Columbia Gas a anunțat că va moderniza liniile de alimentare cu gaze naturale din orașele din statul Massachusetts, printre orașele menționate fiind și cele trei în care au avut loc exploziile. Autoritățile americane au declarat că vor deschide o anchetă pentru evaluarea distrugerilor și pentru stabilirea circumstanțelor incidentului.  

Poliția locală a raportat "incendii și explozii" la zeci de proprietăți. Sute de persoane au fost evacuate. Alimentarea cu energie electrică și gaze naturale a fost oprită pentru a se preveni noi incidente. Un comandant de pompieri local a descris situația drept un "eveniment copleșitor", care seamănă cu "Armageddon".

"Lucrez în Departamentul de Pompieri de aproape 39 de ani și nu am văzut niciodată așa ceva în întreaga mea carieră", a declarat comandantul Michael Mansfield. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău