„Armageddon" în SUA | Anchetă după producerea unui lanţ de explozii şi incendii (VIDEO)

  • 14 Septembrie 2018 16:50
„Armageddon

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte câteva au fost rănite, după ce o serie de explozii de gaz suspecte au zguduit oraşele Lawrence, Andover şi North Andover, situate la nord de Boston, statul american Massachusetts, joi seara.

UPDATE O pesoană şi-a pierdut viaţa şi alte zeci au fost rănite în urma unui lanţ de explozii produse la conducta de gaze care alimentează locuinţele şi alte clădiri în trei localităţi din statul american Massachusetts. Aproximativ 40 de locuinţe şi clădiri publice au fost afectate de explozii, iar rezidenţii au declarat că alimentarea cu gaze nu a fost oprită după prima explozie. Mii de persoane au fost evacuate din cele trei orăşele, iar brigăzile de pompieri au intevenit de urgenţă pentru stingerea celor peste 70 de incendii şi explozii produse. Autorităţile locale au avertizat că pericolul nu a trecut şi se mai pot produce explozii, iar centrul de distribuire al gazelor naturale acţionează continuu pentru oprirea alimentării. Anterior, compania de gaze naturale Columbia Gas a anunţat că va moderniza liniile de alimentare cu gaze naturale din oraşele din statul Massachusetts, printre oraşele menţionate fiind şi cele trei în care au avut loc exploziile. Autorităţile americane au declarat că vor deschide o anchetă pentru evaluarea distrugerilor şi pentru stabilirea circumstanţelor incidentului.  

Poliţia locală a raportat "incendii şi explozii" la zeci de proprietăţi. Sute de persoane au fost evacuate. Alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale a fost oprită pentru a se preveni noi incidente. Un comandant de pompieri local a descris situaţia drept un "eveniment copleşitor", care seamănă cu "Armageddon".

"Lucrez în Departamentul de Pompieri de aproape 39 de ani şi nu am văzut niciodată aşa ceva în întreaga mea carieră", a declarat comandantul Michael Mansfield. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
16 °C
cer fragmentat
Umiditate:31 %
Vint:2,6 m/s
Sun
11 °C
Mon
12 °C
Tue
3 °C
Wed
5 °C
Thu
6 °C

Curs oficial BNM 29 Martie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7760 -0.0000
USD 18.0446 -0.0000
RON 4.0914 -0.0000
UAH 0.6405 -0.0000
RUB 0.2313 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău