„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj: „Trec mai bine ca pâinea caldă”

  • 01 Martie 2018 18:10
„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj:
„Trec mai bine ca pâinea caldă”

Nici gerul nu poate pune frână creativițății românilor. Doi tineri din localitatea Poieni au mers la târgul de mărțișoare din Cluj cu podoabe cu… sticluțe de pălincă de peste 50 de grade. Ofertă specială pentru cei afectați de valul neobișnuit de frig care a pus stăpânire pe Europa la început de primăvară.

Târgul are loc chiar în centrul orașului în Piața Unirii. Acolo pot fi găsiți și tinerii care vând mărțișoarele împotriva frigului.

„Trec mai bine ca pâinea caldă, trec foarte, dar foarte bine. Păi uitați-vă ce temperaturi sunt. Noi le mai spune Amețișoare. E o pălincă bună, de prune, din livada proprie și are 53 de grade. Avem o mică livadă în Poieni și de acolo e toată producția”, a povestit Alin Hognoci, bijutier în viața de zi cu zi.

De un astfel de „amețișor” ar fi avut nevoie, probabil, și mașina lui Alin. Bijutierul era să nu mai ajungă la târg în această dimineață. Și asta pentru că autoturismul a refuzat să mai pornească, din cauza gerului: „M-a lăsat bateria, ce să facem, noroc cu un prieten că a venit. Avea nevoie de amețișor, ce mai. Acum am deschis, era să nu mai ajung”.

„Amețișoarele” sunt însoțite de tradiționalul fir roșu cu alb, pot fi agățate în piept și, la nevoie,... băute. Alin oferă pe lângă mărțișoarele cu pălincă, și modele cu vin sau vișinată. Și are în plan, pentru anul viitor, și unele cu bere.

„M-am gândit împreună cu soția să venim cu ceva mai original. Ea a văzut și comandat sticluțele și le-am umplut ca într-o mică distilerie. Un astfel de mărțișor costă 10 lei”, a mai spus Alin.

Sursa: Digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău