''American Factory'', primul film produs de compania soților Obama, lansat pe Netflix

  • 22 August 2019 19:40
''American Factory'', primul film produs de compania soților Obama, lansat pe Netflix

Barack și Michelle Obama și-au făcut miercuri debutul la Hollywood cu un documentar a cărui acțiune este plasată în zona industrială a orașului Ohio și pe care criticii de specialitate l-au descris ca fiind captivant și oportun, informează Reuters, preluat de Agerpres.

''American Factory'' spune povestea unor muncitori angajați de o companie chineză după preluarea unei fabrici abandonate de General Motors și este prima producție rezultată din colaborarea multianuală între Netflix și Higher Ground, compania de producție înființată anul trecut de fostul președinte al SUA și fosta primă doamnă.

"O poveste bună îți oferă șansa de a înțelege mai bine viața altcuiva. Te poate ajuta să găsești elemente comune. Acesta este motivul pentru care Michelle și cu mine am fost atrași de acest subiect pentru primul film Higher Ground'', a scris Obama miercuri pe Twitter.

Documentarul spune povestea a mii de muncitori disponibilizați de compania producătoare de autovehicule în Moraine, Ohio, în timpul crizei financiare din 2008, unii dintre aceștia fiind angajați șase ani mai târziu de firma chineză Fuyao Glass America pentru a produce geamuri auto în aceeași fabrică.

Potrivit Washington Post, ''American Factory'', care a avut miercuri premiera pe Netflix, este ''mijlocul perfect pentru a îndeplini misiunea Higher Ground de a aduce în prim-plan povești ale unor grupuri subreprezentate''.

"Ne dorim ca oamenii să se poată detașa de sine, să experimenteze și să înțeleagă viețile altor persoane", le mărturisește Obama cineaștilor Julia Reichert și Steven Bognar într-un videoclip promoțional lansat de Netflix.

Michelle Obama spune, în același clip promoțional, că a fost impresionată de secvențele din deschidere, care înfățișează muncitori pe podeaua fabricii.

"Este mediul în care am crescut, așa era și tatăl meu", a spus aceasta.

"Unul dintre multele lucruri pe care le iubesc la acest film... este că permite oamenilor să-și spună singur poveștile. 'American Factory' nu impune o anumită perspectivă, nu este un editorial''.

Pe baza acordului semnat cu Netflix, compania Higher Ground va produce, administra și obține conținut pentru distribuirea acestuia pe platforma de streaming.

Printre proiectele viitoare ale companiei de producție deținută de soții Obama se numără o adaptare a ''Frederick Douglass: Prophet of Freedom'', de David W. Blight, recompensată cu Pulitzer, despre liderul mișcării aboliționiste, o peliculă de epocă din lumea modei și un serial destinat preșcolarilor pe tema alimentației sănătoase.

Sursa:Agerpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău