„Am văzut multe exemple de încercare a Rusiei de a destabiliza guvernul de la Chișinău. România a demonstrat o conducere excelentă în sprijinirea Moldovei”, spune ambasadorul Kathleen Kavalec. Dezinformarea este o preocupare majoră pentru Statele Unite

  • 09 Februarie 18:06
„Am văzut multe exemple de încercare a Rusiei de a destabiliza guvernul de la Chișinău. România a demonstrat o conducere excelentă în sprijinirea Moldovei”, spune ambasadorul Kathleen Kavalec. Dezinformarea este o preocupare majoră pentru Statele Unite

Ambasadorul Statelor Unite în România spune într-un interviu că a văzut multe exemple de încercare a Rusiei de a destabiliza guvernul Republicii Moldova, iar dezinformarea rămâne o preocupare majoră, însă laudă România pentru că „a demonstrat o conducere excelentă în sprijinirea Moldovei în aspirațiile sale europene”.

„Mai întâi de toate, permite-mi să spun că România a demonstrat o conducere excelentă în sprijinirea Moldovei în aspirațiile sale europene”, a spus Kathleen Kavalec, într-un interviu difuzat vineri de Digi24, atunci când a fost întrebată cât de bine reușesc România și Uniunea Europeană să ajute Republica Moldova să nu alunece spre Rusia, scrie News.ro.

„Dezinformarea este o preocupare majoră. Și am văzut multe exemple de încercare a Rusiei de a destabiliza guvernul Republicii Moldova. De aceea suntem foarte prezenți și acolo, alături de România și alți parteneri, în oferirea de sprijin, de exemplu, pentru nevoile lor energetice”, a arătat ambasadoarea Statelor Unite.

Kathleen Kavalec a precizat că a fost recent în Republica Moldova cu o misiune comercială, pentru a încerca să încurajeze investiții suplimentare în Republica Moldova.

Statele Unite au oferit peste 300 de milioane de dolari ca asistență Republicii Moldova. „Și intenționăm să oferim și mai mult”, a anunțat Kavalec. „Încercăm să-i ajutăm în combaterea dezinformării, ajutându-i să facă față provocărilor cu care se confruntă”, a spus Kavalec. „Și știu că România face același lucru”, a adăugat ea. „Și am auzit apreciere, când am fost acolo, pentru tot ceea ce faceți, pentru sprijinul venit din partea Occidentului”, a mărturisit șefa misiunii diplomatice americane.

„Cred că atunci când te uiți la lume, faci o alegere, în ce direcție vrei să mergi. România a făcut această alegere când a decis că vrea să adere la NATO, când a decis că vrea să adere la UE. Ați votat pentru a merge spre Vest, unde ați văzut mai multă stabilitate, pace și prosperitate. Și moldovenii, în Republica Moldova, și-ar dori același lucru. Deci, cred că toți ar trebui să lucrăm împreună pentru a-i sprijini”, a conchis Kathleen Kavalec.  

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:0 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău