„Alegeri” în Transnistria | Datele preliminare și cea mai scăzută prezență la vot

  • 30 Noiembrie 2020 17:46
„Alegeri” în Transnistria | Datele preliminare și cea mai scăzută prezență la vot

În Transnistria, în ziua unică de votare, s-a înregistrat cea mai scăzută prezență la vot. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta arată datele „comisiei electorale centrale” din regiune publicate luni.

În pofida faptului că mai puțin de 28% dintre alegători au participat la vot (la ultimele alegeri din 2015 - 47% - "I."), autoritățile locale consideră alegerile valide, deoarece pragul de participare la vot a fost anulat.

Președintele CEC, Elena Gorodețcaia, a remarcat la o conferință de presă după alegeri că, deși au fost organizate pentru prima dată în condiții dificile cauzate de pandemie, autoritățile electorale "au făcut față sarcinilor stabilite".

"Nici instanțele de judecată, nici Procuratura, nici Ombudsmanul nu au primit apeluri, declarații sau plângeri. S-a făcut un lucru enorm pentru a asigura securitatea la secțiile de votare", a spus ea, explicând prezența scăzută la vot prin pandemia de Coronavirus.

În noua convocare a Parlamentului transnistrean, numărul deputaților va fi redus. Conform legii adoptate anul trecut, în loc de 43 de deputați în Consiliul Suprem vor fi doar 33. Pentru cele 33 de locuri în Parlament au candidat 45 de persoane. Pentru cele 187 de funcții de deputat în consiliile municipale și regionale au candidat 254 de persoane. Pentru cele 640 de locuri în consiliile sătești au candidat 776 de persoane. În total 256 de secții de votare au fost deschise în Transnistria.

În total au votat 113 916 de alegători sau 27,7%. Cea mai mare prezență a fost în raionul Camenca - peste 40,8%, iar cea mai mică - în Bender - 20,6%.

Conform datelor preliminare, în „parlamentul transnistrean” - Consiliul Suprem, majoritatea locurilor vor fi ocupate de actualii deputați, inclusiv de președintele acestuia, Alexander Korșunov. Majoritatea parlamentarilor sunt membri ai Partidului "Obnovlenie" ("Reînnoire"), care a rămas practic singurul din regiune. Acesta reprezintă "Sheriff Corporation", care controlează mediul de afaceri din republica nerecunoscută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău