„Aici a picat, direct în vamă!”. Rușii au atacat din nou la granița cu România, în apropiere de Isaccea, Tulcea / VIDEO

  • 26 Septembrie 2023 08:20
„Aici a picat, direct în vamă!”. Rușii au atacat din nou la granița cu România, în apropiere de Isaccea, Tulcea / VIDEO

Moscova a atacat din nou, în noaptea de luni spre marți, regiunea Odesa, la granița cu România, în apropiere de localitatea Isaccea din județul Tulcea, scrie hotnews.ro.

Dronele rusești au vizat din nou porturile ucrainene de pe Dunăre, în sudul regiunii Odesa, potrivit Europa Liberă.

Porturile Reni, Orlivka și Izmail au fost luate de țintă de dronele kamikaze, potrivit canalului de Telegram al armatei ucrainene.

Un bărbat a surprins momentul în care o dronă a căzut foarte aproape de teritoriul românesc, la Orlivka, vis-a-vis de localitatea tulceană Isaccea.

Petru Gabor, care este voluntar și face, săptămânal, drumuri cu ajutoare către zonele afectate de invazia declanșată de Vladimir Putin a filmat momentul în care rușii atacă portul ucrainean.

Acesta a declarat pentru Libertatea că o dronă a căzut „la câteva zeci de metri de noi, care eram pe bac”.

„Aici a picat, direct în vamă!”, spune un bărbat după ce drona și-a atins ținta.

„După ce a căzut prima am reușit doar eu și cu un autobuz să urcăm pe bac. Apoi le-am spus că se aud mai multe și cumva au realizat ce le tot spuneam și au pornit, dar abia după ce a mai picat una”, a declarat Gabor.

Daune „semnificative” produse de un atac în ziua precedentă

Nicio zi fără liniște pe Dunăre. Autoritățile din regiunea ucraineană Odesa au anunțat luni că Rusia a lansat un atac combinat, cu 19 drone și 14 rachete, care au rănit o femeie și au avariat instalații portuare, potrivit agențiilor internaționale.

Guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, a spus că rușii au folosit „drone ofensive și două tipuri de rachete”, dintre care mai multe și-au atins țintele. El a adăugat că femeia a fost rănită de unda de șoc a unei explozii și de șrapnel iar ulterior spitalizată.

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a reușit să doboare toate dronele și 11 din rachetele Kalibr.

Stațiunea balneară Odesa a suferit însă distrugeri „importante”, iar într-un hotel s-a declanșat un incendiu care a fost stins rapid.

Rachetele Oniks au distrus silozuri de cereale, fără a face victime, au mai arătat forțele armate ucrainene. Depozite și firme din suburbiile Odesei au fost avariate de fragmentele căzute.

Ministrul economiei, Iulia Sviridenko, a scris în rețeaua X că atacul de la Odesa a produs „daune semnificative” în portul maritim. Kiper a precizat că în silozurile lovite se găseau aproape 1000 de tone de cereale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău