„Ploaie de păianjeni” în Australia (FOTO)

  • 19 Mai 2015 12:19
„Ploaie de păianjeni” în Australia (FOTO)

Rezidenții dintr-o regiune situată în sudul Australiei s-au plâns pe rețelele de socializare că la începutul lunii zona a fost ”asuprită” de milioane de pui de păianjeni care au căzut din cer.

Oamenii de știință au studiat incidentul și au confirmat nu doar că ”ploaia de păianjeni” este posibilă, dar și că fenomenul este destul de des întâlnit în anumite situații.

”Peste tot era plin de acești păianjeni negri mici, iar când mă uitam la Soare vedeam un tunel de pânze care urca zeci de metri”, a povestit Ian Watson, un localnic. El spune că imaginea i s-a părut deosebită, dar s-a arătat deranjat de faptul că păianjenii îi intrau în barbă când se plimba pe stradă.

Incidentul ar fi putut fi avut două cauze, ambele legate de tehnicile de migrare ale acestor arahnide, este de părere biologul Martyn Robinson de la Muzeul Australian. O astfel de tehnică presupune cățărarea la un punct înalt și aruncarea pânzei care să fie dusă apoi de vânt. Păianjenii pot zbura în acest fel chiar și la o înălțime de trei kilometri de sol, pe distanțe mari. ”De aceea, printre primele viețuitoare care ajung pe insulele noi, formate ca urmare a unei activități vulcanice sunt păianjenii”, a precizat Robinson.

A doua tehnică este folosită în timpul ploilor torențiale și a inundațiilor. Pentru a scăpa de nivelurile ridicate ale apei, păianjenii aruncă pânza în aer în speranța de a prinde un curent care să-i ducă într-o zonă mai uscată. Acest lucru poate duce la formarea efectului ”păr de înger”, când orașe întregi sunt acoperite de pânză ca urmare a unor inundații masive.

Sursa: descopera.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău