“Mihai Eminescu” își încheie stagiunea teatrală 2014-2015

  • 01 Iulie 2015 17:38
“Mihai Eminescu” își încheie stagiunea teatrală 2014-2015

Teatrul Național “Mihai Eminescu” își încheie, miercuri 1 iulie, stagiunea teatrală 2014-2015.

 Iubitorii de teatru sunt invitați începând cu ora 18:30, la spectacolul semnat de Alexandru Vasilachi, „Filumena Marturano sau Divorț în stil italian”, avându-i ca protagoniști pe Silvia Luca și Petru Hadârcă.  

Turneul ”Teatrul românesc la București și Chișinău”; Festivalul de umor “Constantin Tănase”; Festivalul Dramaturgiei Românești; spectacole omagiale închinate poeților Mihai Eminescu și Grigore Vieru, sunt doar câteva dintre premierele și spectacolele organizate de Teatrul Național ”Mihai Eminescu” pe parcursul stagiunii care se încheie. Directorul Teatrului Național ”Mihai Eminescu”, Petru Hadârcă, dezvăluie care vor fi proiectele pregătite pentru stagiunea următoare: 

”În următoarea stagiune vom da continuitate Turneului ”Teatru Românesc Chișinău-București pentru că avem și prieteni care ne susțin, Institutul Cultural Român, ministerul Culturii de pe ambele maluri ale Prutului. Ne-am prosu să dăm continuitate teatrului românesc Chișinău-București, prin reuniunea Teatrelor Naționale pe care sperăm să o realizăm cu succes în perioada 17-27 septembrie. Vor participa de astă dată  patru teatre naționale din România, ”Radu Stanca ”, Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași și ”I.L Caragiale” din București. Vor fi spectacole inedite, mari, frumoase pe care le așteptăm la Chișinău.”

AUDIO: Ascultați un interviu cu directorul Teatrului Național “Mihai Eminescu”, Petru Hadarcă:

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău