Zonele de agrement din municipiul Chișinău nu sunt pregătite pentru sezonul estival

  • 25 Mai 2018 13:06
Zonele de agrement din municipiul Chișinău nu sunt pregătite pentru sezonul estival

Zonele de agrement din municipiul Chișinău nu sunt pregătite pentru sezonul estival, transmite IPN. Specialiștii îndeamnă populația să nu se scalde în lacuri întrucât situația sanitar-epidemiologică a acestora lasă de dorit.

Potrivit medicului igienist al Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău, Alexandru Nalba, nu corespunde cerințelor nici calitatea nisipului de pe plaje, nici calitatea apei. Respectiv, scăldatul nu este autorizat. Experții au depistat bacterii periculoasă pentru organismul uman.

Alexandru Nalba susține că, din punct de vedere sanitar-epidemiologic, situația este mai favorabilă în Parcul Nistrean de la Vadul lui Vodă: apa este curgătoare, cabinele de duș și WC-urile publice sunt amenajate corespunzător. În zona de agrement Vatra situația este cea mai proastă: apa este stătătoare și a început să înflorească.

Pe teritoriul municipiului Chișinău sunt șase zone de recreere aferente bazinelor acvatice: Parcul Nistrean din orașul Vadul lui Vodă, Vatra, Parcul Valea Morilor, Parcul Valea Trandafirilor, Parcul Râșcani și Parcul la Izvor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău