Ziua Vinului, ar putea fi anulată. Federația turismului bate alarma

  • 16 Septembrie 2015 11:33
Ziua Vinului, ar putea fi anulată. Federația turismului bate alarma

Federația de Promovare a Turismului din Moldova se arată îngrijorată de decizia vinificatorilor care au votat împotriva organizării în acest an a sărbătorii „Ziua Vinului”.

Într-un comunicat de presă al Federației se subliniază că sărbătoarea a devenit deja o tradiție frumoasă care se desfășoară ani la rând, iar o astfel de hotărâre ar putea avea consecințe negative atât pentru agențiile de turism și unitățile de cazare din țară care vor avea pierderi mari la acest capitol, dar și pentru imaginea Republicii Moldova pe plan național și internațional, care odată cu anularea acestui eveniment va avea de suferit, transmite IPN.

Vinificatorii din Moldova au avut o ședință în cadrul căreia au decis că „Ziua Vinului” din acest an, preconizată pentru 3-4 octombrie, să nu aibă loc din cauza protestelor din Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit Federației, în urma unei astfel de decizii, problema se pune în turiștii care și-au programat vizita în Republica Moldova la Sărbătoarea Vinului, în biletele avia rezervate și procurate, precum și în camerele din structurile de cazare rezervate și achitate.

Ținând cont de cele menționate, Federația de Promovare a Turismului din Moldova vine cu o cerere către Guvernul Republicii Moldova și vinificatori, prin care solicită să se găsească o soluție, pentru ca această sărbătoare să aibă loc indiferent de conjunctură politică și situația în care se află țara.

Federația de Promovare a Turismului din Moldova propune o soluție de compromis în condițiile în care nu se ajunge la un numitor comun pentru a organiza sărbătoarea „Ziua Vinului” în Piața Marii Adunări Naționale, prin închiderea bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, între intersecțiile Strada Ismail și strada Pușkin, astfel încât sărbătoarea să se desfășoare în acest spațiu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău