Ziua Pământului – prilej de unire a eforturilor întru salvarea naturii, ministra mediului

  • 22 Aprilie 2023 14:30
Ziua Pământului – prilej de unire a eforturilor întru salvarea naturii, ministra mediului

Ziua Pământului este încă un prilej de unire a eforturilor întru salvarea naturii, de a adopta un mod de viață prin care să fie păstrat patrimoniul pe care îl constituie pământul țării. „El trebuie apărat de dușmanii din exterior, care pot atenta la securitatea țării, dar trebuie apărat și din interior, de acțiunile nesăbuite ale celor care îl pot polua și degrada”. Este mesajul transmis de ministra mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, în contextul Zilei Pământului, transmite IPN.

Potrivit Iordancăi-Rodicăi Iordanov, stilul de viață adoptat de mulți oameni în ultima perioadă de timp s-a dovedit a fi nechibzuit, dăunător naturii. Realitățile economice și sociale arată tot mai evident că maniera în care au fost exploatate până acum resursele naturale riscă să pună sub semnul întrebării posibilitatea Terrei de a asigura supraviețuirea generațiilor viitoare. Modalitatea dezechilibrată de folosire a bogățiilor naturale a produs modificări ireversibile în sensibila balanță care asigură viața pe pământ. Drept urmare a acestei secătuiri, eforturile de îmbunătățire a condițiilor de viață în zonele afectate de sărăcie și boală ar putea fi compromise.

Ziua Pământului este marcată în data de 22 aprilie. Sloganul pentru ediția din acest an este: „Să investim în planeta noastră”.

În Republica Moldova Ziua Planetei Pământ se sărbătorește începând cu anul 1990. Acțiunile care au fost realizate cu această ocazie până acum au vizat activități de salubrizare, plantare, amenajare a teritoriului, ore ecologice desfășurate în școlile din țâră, activități de informare. Ziua Pământului are scopul să atragă atenția asupra degradării mediului înconjurător, asupra efectelor poluării și să ne inițieze cu privire la acțiunile pe care fiecare dintre noi le poate întreprinde pentru a ajuta la conservarea naturii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău