Ziua Națională de Înverzire a Plaiului | Aproximativ 1500 de puieți de salcie, plop și catalpă au fost plantați pe malul râului Bâc

  • 26 Octombrie 2019 12:56
Ziua Națională de Înverzire a Plaiului | Aproximativ 1500 de puieți de salcie, plop și catalpă au fost plantați pe malul râului Bâc

Aproximativ 1500 de puieți de salcie, plop și catalpă au fost plantați pe malul râului Bâc, în apropierea satului cu același nume.

Serghei Carp, directorul ÎS „Spații Verzi”, a declarat pentru IPN că zona a fost aleasă în urma recomandărilor Inspectoratului Ecologic de Stat, care a atras atenția că puieții trebuie plantați pe malurile râurilor din toată Republica Moldova.

„Toți puieții se vor prinde. Gropile sunt făcute din timp, tractorul cu apă este prezent la plantare și udă puieții. S-au luat toate măsurile ca toți puieții să devină copaci la maturitate”, a spus Serghei Carp.

Potrivit directorului de la Spații Verzi, puieții au fost aduși de la Întreprinderea Silvică Hâncești.

În contextul Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului, și premierul Maia Sandu, împreună cu membrii cabinetului de miniștri și angajații Cancelariei de Stat, au participat la o acțiune de plantare a copacilor în satul Văleni din raionul Ialoveni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău