Ziua Națională a Vinului va fi organizată în acest an într-un nou format

  • 22 Septembrie 2020 13:24
Ziua Națională a Vinului va fi organizată în acest an într-un nou format

Ziua Națională a Vinului va fi organizată în acest an într-un nou format. Din cauza pandemiei de COVID-19, sărbătoarea va fi marcată mai mult în mediul online, acasă sau la vinării.

Dacă anii trecuți Ziua Națională a Vinului era sărbătorită cu mult fast în centrul capitalei, unde producătorii de vinuri instalau standuri și își etalau cele mai bune vinuri, în acest an, organizatorii îndeamnă oamenii să sărbătorească mai mult acasă în sânul familie sau la vinării. În Piața Marii Adunări Naționale va avea loc doar inaugurarea sărbătorii și acordarea premiilor pentru cei mai buni vinificatori. De asemenea, în scuarul Catedralei va fi organizată o expoziție a etichetelor pentru sticlele de vin.

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin, a menționat că Ziua Națională a Vinului este o ocazie în plus de a pune în valoare vinul moldovenesc și oamenii care muncesc pentru o oferi un produs de înaltă calitate.

Sărbătoarea Ziua Națională a Vinului este o ocazie să vorbim nu doar de vinul nostru, dar să vorbim despre țara noastră, despre regiunile noastre, fiindcă regiunile cu indicație geografică sunt parte activă la pregătirea acestei sărbători, să vorbim despre satele noastre, să vorbim despre oamenii noștri care stau în spatele fiecărei sticle de vin. Noi nu puteam să ratăm sărbătoarea noastră să nu fie anul acesta. Deaceea noi am hotărât într-un format oleacă mai specific să organizăm, a menționat directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

În acest an, 17 vinării din țară au pregătit programe speciale pentru vizitatori cum ar fi excursii în podgorii sau degustări de vinuri. Surprizele nu se apresc aici, spune directorul unei vinării, Ruxanda  Lipcan.

În parteneriat cu vinotecile vom oferi seturi prestabilite de vinuri la degustare la un preț avantajos. Deasemenea, planificăm un eveniment gen Wine and Food cu o cină selectă în parteneriat cu un restaurant din Capitală unde ne vom axa pe degustarea vinurilor premiate la concursul Modus Vini. Nu în ultimul rând, vom avea și o mică sărbătoare la vinărie unde vom primi grupuri mici de vizitatori, a spus Ruxanda Lipcan.

Ziua Națională a Vinului va fi organizată în acest an pe 3 și 4 octombrie. Sărbătoarea se află la cea de-a XIX-a ediție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău