Ziua Națională a Vinului | Programul evenimentelor de astăzi, 6 octombrie

  • 06 Octombrie 10:25
Ziua Națională a Vinului | Programul evenimentelor de astăzi, 6 octombrie

Cea de-a 23-a ediție a Zilei Naționale a Vinului continuă și astăzi, 6 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Program evenimentului va începe la ora 11:00 cu ceremonia de înmânare a Premiului „Polobocul de Aur” - o distincție acordată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Premiile sunt oferite cu scopul de a pune în valoare tradiția producerii vinului de casă, de a-i remarca pe cei mai buni producători de vinuri de casă și de a ridica cultura de consum moderat a vinului, spun organizatorii.

Câștigătorul premiului mare se va alege cu un butoiaș de 100 litri care va fi înmânat vinificatorilor, selectați de către cei mai buni specialiști din domeniu, după un concurs regional riguros, la care a participat peste 500 de vinuri de casă.

Școala Vinului continuă cu degustări ghidate ținute de somelieri și experți din domeniu, care se vor desfășura între orele 14:00 și 18:30.

De asemenea, pe tot parcursul weekendului, între orele 12:00 și 19:00, vor avea loc masterclassuri la Curtea Țărănească.

Începând cu ora 18:00 va avea loc un concert cu participarea DJ Markus, Cuibul, Tatiana Turtureanu și Zdob și Zdub.

Cea de-a XXIII-a ediție a Zile Naționale a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu sprijinul partenerului strategic USAID Moldova și Fondul American pentru Întreprinderi Ucraina-Moldova (UMAEF – Ukraine-Moldova American Enterprise Fund).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Mon
14
Tue
16
Wed
17
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău