Ziua Națională a Vinului continuă, în pofida ploii

  • 08 Octombrie 2017 10:38
Ziua Națională a Vinului continuă, în pofida ploii

Zeci de mii de oameni au trecut în prima zi prin porțile Zilei Naționale a Vinului din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Cea mai mare sărbătoare a tradițiilor continuă pentru a doua zi și împărtășește cu vizitatorii din țară și de peste hotare peste 1.000 de băuturi de calitate din partea celor 47 de producători autohtoni de vinuri și divinuri, reuniți în premieră într-un singur loc. 

Desfășurată pentru al patrulea an consecutiv sub brandul unic de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, cea de-a XVI-a ediție a sărbătorii promovează, pe lângă consumul conștient și moderat al vinului, și conceptul de eco-friendly – armonia cu natura – pentru ca să „Păstrăm legenda vie”, potrivit unui comunicat al Oficiului Național al Viei și Vinului. 

Un număr record de 47 de vinificatori – companii mari, producători mici și producători de divin – reuniți sub brandul unic „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”, prezintă spre vânzare și degustare circa 1000 de produse de calitate: vinuri tinere din recolta anului 2017, vinuri de colecție și rezervă, spumante, divinuri, precum și produse lansate în premieră în cadrul sărbătorii naționale. 

Ziua Națională a Vinului continuă astăzi cu degustări de vinuri și divinuri, masterclass-uri la Școala Vinului, decernarea Premiului Polobocul de aur, Duelul fanfarelor și numeroase recitaluri muzicale: orchestra de muzică populară „Plai moldovenesc”, colectivele etno-folclorice „Crenguța de Iederă”, „Moștenitorii” (raionul Sângerei), „Cavalerii Armoniei” (raionul Criuleni), „Curțile Gospodărești”. Cea de-a XVI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va culmina în această seara cu evoluția „Valy Boghean Band”, urmat de DJ Argatu (România) cu un impresionant show de muzică și lumini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău