Ziua Națională a României | Mesajul președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti pentru Klaus Iohannis

  • 01 Decembrie 2016 08:41
Ziua Națională a României | Mesajul președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti pentru Klaus Iohannis

Relațiile dintre Republica Moldova și România au cunoscut în ultimii ani o dezvoltare vertiginoasă, avansând pe un făgaș pragmatic, în spiritul parteneriatului privilegiat bine stabilit, se arată într-un mesaj al președintelui Nicolae Timofti transmis cu prilejul Zilei Naționale a României, președintelui român Klaus Iohannis.

Comunitatea de valori, limbă și cultură, fortificată milenar, precum și susținerea necondiționată a parcursului european al Republicii Moldova vor constitui și mai departe un fundament temeinic pentru consolidarea și diversificarea legăturilor dintre ambele state, se mai spune în mesaj.

În același timp, Nicolae Timofti aduce mulțumiri autorităților de la București pentru susținerea  agendei de reforme și modernizarea instituțiilor publice din Republica Moldova, inclusiv prin intermediul unor proiecte sprijinite financiar.

În încheierea mesajului adresat șefului statului român, Nicolae Timofti se declară convins că indiferent de complexitatea provocărilor Republica Moldova va urma calea democrației europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău