Ziua Mondială a Radioului

  • 13 Februarie 2014 09:39
Ziua Mondială a Radioului

Ziua Mondială a Radioului este o sărbătoare instituită de UNESCO în semn de prețuire pentru acest puternic vector de informație și cultură.

La 13 februarie este sărbătorită Ziua Mondială a Radioului, o sărbătoare instituită în 2012 de UNESCO, care marchează prima transmisie radio de la sediul ONU, în anul 1946.

UNESCO a luat decizia de marcare a acestei zile pentru a proclama cooperarea internațională între radiodifuzori, dar și pentru a încuraja factorii de decizie în accesul la informație prin intermediul posturilor de radio de pe întregul mapamond.

Cu ocazia acestei zile, URTI  (Uniunea Radiourilor și Televiziunilor Internaționale) a creat o platformă web, aparținând Comitetului Zilei Mondiale a Radiofoniei.

Pe această platformă pot fi lăsate mesaje aparținând difuzorilor sau ascultătorilor, pentru a promova media radiofonică în mai multe limbi.

EBU, partener al evenimentului

Evenimentul are ca partener Uniunea Radiodifuzorilor Europeni (EBU).

Societatea Română de Radiodiufuziune este membră a EBU (European Broadcasting Union) din 1993.

EBU este cea mai importantă alianță a serviciilor publice de media din întreaga lume, având 74 de membri activi în 56 de țări și 37 de membri asociați din 22 de țări.

În România, primele emisiuni de radio au avut loc pe 1 noiembrie 1928, dată la care lua naștere Societatea Română de Radiodifuziune de astăzi, cel mai ascultat și mai credibil radiodifuzor din țara noastră.

Partener al principalelor radiouri europene, între care BBC, RFI sau DW, Radio România are în portofoliu 7 posturi naționale, 8 posturi regionale, o agenție de presă, 6 formații muzicale, o editură și un târg de carte.

Din octombrie 2012, Radio România este reprezentată în structurile de conducere ale Uniunii Internaționale de Radio și Televiziune.

Mai multe amănunte în emisiunea Ediție specială, de la ora 11,10.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău