La 13 februarie este marcată Ziua Mondială a Radioului

  • 13 Februarie 2020 09:09
La 13 februarie este marcată Ziua Mondială a Radioului

Pe 13 februarie se sărbătorește Ziua Mondială a Radioului, proclamată de UNESCO în 2011 și consfințită în 2012 de Adunarea Generală ONU.

Tema Zilei Mondiale a Radioului 2020 este "Radio și diversitate".

Radio România Internațional marchează evenimentul alături de alți radiodifuzori parteneri.

Ziariști din echipele în diferite limbi ale Radio România Internațional, Radio Canada Internațional, Radio Praga Internațional, Radio Polonia și Swissinfo, Elveția au realizat dezbateri pre-înregistrate, pe tema diversității, de la diversitatea din cadrul echipelor de angajați și colaboratori până la diversitatea subiectelor și a genurilor jurnalistice abordate în oferta editorială.

Dezbaterile, realizate în limbile engleză, franceză, spaniolă, rusă, arabă, chineză și italiană, vor fi folosite, în diferite formate, în programele on air sau în oferta online a celor cinci radiodifuzori implicați.

Alături de jurnaliști s-au aflat, pentru realizarea acestui eveniment poliglot de Ziua Mondială a Radioului 2020, regizorii tehnici și inginerii radiodifuzorilor internaționali parteneri.

Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului a fost programată întâlnirea unor jurnaliști RRI cu voluntarii care realizează programele Radio Shalom România, postul online al comunității evreiești din București.

Radio România Internațional a contribuit la înființarea Radio Shalom România cu know-how și training.

13 februarie este ziua în care a fost înființat, în 1946, postul de radio al Națiunilor Unite, informează Rador.

Sursa:RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău