Ziua Limbii Române | Victoriile de acum 30 de ani au fost compromise ulterior, spune președintele Uniunii Scriitorilor (FOTO)

  • 31 August 2019 14:15
Ziua Limbii Române | Victoriile de acum 30 de ani au fost compromise ulterior, spune președintele  Uniunii Scriitorilor (FOTO)

„Limba noastră cea română” este o sărbătoare sfântă, pentru că pe lângă multe alte semnificații o are și pe cea a regăsirii în adevăr și istorie, apreciază președintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu.

El a amintit entuziasmul populației de acum 30 de ani, când Republica Moldova regăsea limba română, deplângând, însă, faptul că multe din victoriile obținute atunci, au fost compromise ulterior:

„Atunci s-a depus fundamentul renașterii acestui fragment de popor. Bineînțeles că astăzi trăim sentimente contradictorii pentru că victoriile noastre au fost deturnate sau compromise. Nu este cazul să vorbim astăzi despre ele. Sărbătoarea Limba Noastră cea Română este un sentiment luminos, o emoție purificatoare pe care o trăim în fiecare an, la sfârșit de vară”, spune Arcadie Suceveanu.

Sute de persoane s-au adunat astăzi în Grădina Publică Ștefan cel Mare și au depus flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor.

Pe lângă scriitori, oameni de cultură și simpli cetățeni, câțiva lideri ai unor partide unioniste au participat la evenimentele dedicate Sărbătorii Limbii Române, iar din oficiali, doar reprezentanții Primăriei Chișinău și ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase au depus flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău