Ziua Internațională a Pisicii, 8 august. Ce ar trebui să știi dacă vrei o pisică

  • 08 August 2018 14:14
Ziua Internațională a Pisicii, 8 august. Ce ar trebui să știi dacă vrei o pisică

Dacă o pisică deja s-a alăturat familiei tale sau dacă intenționezi să adopți una, iată câteva sfaturi generale despre cum ar trebui să o îngrijești. Acestea sunt oferite de Asociația Americană pentru Prevenirea Cruzimii asupra Animalelor, Aspca.org.

Factori ca vârsta, nivelul de activitate și sănătatea fac diferența între ceea ce ar trebui sau nu să consume pisicile. Tocmai de aceea, veterinarul este cel care, în urma testelor, va determina care sunt alimentele potrivite pentru pisica ta. De asemenea, pisicile au nevoie de taurină, un aminoacid esențial pentru sănătatea inimii și ochilor acestora.

Apa nu este esențială doar oamenilor, ci și pisicilor, de aceea este absolut necesar ca acestea să aibă constant bolul curat și apă proaspătă în el.

Gustările nu ar trebui să reprezinte mai mult de 5-10% din dieta pisicii tale.

Printre alimentele care nu trebuie date pisicilor se numără: alcool, avocado, ouă crude, oase, ceapă, ciocolată și cafeină, nuci, citrice, drojdie, nucă și ulei de cocos, sare, struguri și stafide, usturoi.

Felina ta ar trebui să fie consultată de veterinar cel puțin o dată pe an și imediat în cazul unei boli sau răni. Pentru o ridicare corectă a pisicii, poziționează o mână în spatele picioarelor din față și pe cealaltă în fața celor din spate.

Toate felinele de casă au nevoie de o cutie cu nisip. Aceasta trebuie reumplută și curățată frecvent fără produse care conțin amoniac, deodorante sau arome, în special arome de lămâie. Cutia cu nisip trebuie așezată într-un loc liniștit, ușor accesibil și nu trebuie mutată decât dacă este absolut necesar. Dacă se dorește mutarea cutiei, începeți prin a modifica treptat locul acesteia de la o zi la alta. Dacă pisica refuză să utilizeze cutia, contactați veterinarul.

Pisicile au nevoie să zgârie, iar pentru asta asigură-te că achiziționezi produse special destinate acestui scop. Unghiile pisicii tale ar trebui tăiate o dată la două-trei săptămâni.

În cele din urmă, de la cinci luni, pisica ta poate fi sterilizată pentru ca această să poată trăi mai mult și mai sănătos.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău