Ziua Europei, marcată la Chișinău sub sloganul "Solidaritate pentru Pace"

  • 14 Mai 2022 09:00
Ziua Europei, marcată la Chișinău sub sloganul

Delegația UE în Republica Moldova îi invită pe locuitorii și oaspeții Chișinăului să sărbătorească sâmbătă, 14 mai, Ziua Europei sub sloganul "Solidaritate pentru Pace".

Astfel, în Piața Marii Adunări Naționale, cei interesați pot veni în "Orășelul european", pe teritoriul căruia se vor desfășura o serie de evenimente, sâmbătă, de la 13:00 și până seara târziu.

Sărbătoarea va fi deschisă la ora 13.00 de conferința de presă a ambasadorului UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, și a șefilor misiunilor diplomatice ale statelor membre UE acreditate la Chișinău.

De asemenea, va avea loc un târg interactiv, concursuri tematice, seminare, evenimente pentru copii, prezentări ale bucătăriilor naționale. Orășelul va găzdui și o expoziție a organizațiilor societății civile. Cei care vor dori să polemizeze sunt așteptați la dezbaterea pe tema "Parteneriat pentru dezvoltarea serviciilor sociale", organizată de Friedrich Ebert Stiftung Moldova și Institutum Virutes Civilis.

La ora 19:00, în Piața Marii Adunări Naționale. Vor evolua Ana Cernicova, Amelia Guzun, Pașa Parfeni, Constantin Moscovici și invitatul special - „Bez Obmejen” (Ucraina), acompaniați de corul și orchestra Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici", sub bagheta virtuosului Mihai Agafița!
Iar la ora 22:00, vizitatorii vor putea urmări finala concursului internațional „EUROVISION”, în transmisiune directă din Turin. Sărbătoarea se va încheia cu iluminarea Arcului de Triumf în culorile drapelului Uniunii Europene.

Ecenimentele dedicate Zilelor Europei vor continua până pe 5 iunie în alte localități ale Republicii Moldova. Astfel, pe 15 mai, "Orășelul european" își va deschide porțile la Ungheni, pe 20 mai - la Cahul, pe 21 mai - la Edineț, pe 22 mai - la Soroca, pe 5 iunie - la Ștefan Vodă.

De asemenea, în perioada 16-31 mai, va avea loc Festivalul cinematografiei și culturii europene, în cadrul căruia vizitatorii vor putea viziona filme și concerte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău