Ziua de 10 mai va fi lucrătoare

  • 25 Aprilie 12:59
Ziua de 10 mai va fi lucrătoare

Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări legate de regimul de muncă în ziua de 10 mai, în contextul mai multor solicitări parvenite din partea angajatorilor și salariaților.

Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare, precizează Ministerul Muncii.

În același timp, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare, conducătorii unităților din sectorul real al economiei sunt în drept să transfere zilele de repaus sau de lucru în alte zile, după consultarea reprezentanților salariaților.

În cazul autorităților și instituțiilor publice, decizia de a transfera zilele de repaus sau de lucru în alte zile aparține Guvernului, care nu învederează luarea unei asemenea decizii pentru luna mai curentă.

În altă ordine de idei, salariații din sectorul bugetar își pot valorifica dreptul la concediu de odihnă anual în această zi, pentru a se putea bucura de patru zile libere, în perioada 9-12 mai.

Amintim că potrivit Codului Muncii al Republicii Moldova, ziua de 9 mai este zi de sărbătoare nelucrătoare, în care toți salariații, indiferent dacă activează în sectorul bugetar sau real al economiei naționale, au dreptul la o zi liberă, cu menținerea salariului mediu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,06 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău