Ziua Avocatului este marcată astăzi în Republica Moldova

  • 09 Septembrie 2017 13:24
Ziua Avocatului este marcată astăzi în Republica Moldova

Avocații din Republica Moldova sărbătoresc astăzi ziua lor profesională. Sărbătoarea este marcată, anual, în data de 9 septembrie. Cu această ocazie, apărătorii au primit mai multe mesaje de felicitare.

Consiliul Asociației Decanilor Și Veteranilor Avocaturii urează avocaților sănătate, tenacitate și perseverență în exercitarea nobilei profesii, scrie bizlaw.md.

”În această zi de sărbătoare profesională, vă urăm tuturor celor care s-au consacrat slujirii în avocatură sau abia aspiră a fi parte în avocatură, forțe inepuizabile și succese depline atît în instanțele judiciare, cît și în fața autorităților publice și a organelor de drept. Vă dorim prosperitate in arta avocaturii, succese strălucite în plan profesional, bucurii de la familiile voastre și realizări frumoase în viața personală”, se spune în mesajul trimis de președintele Asociației Decanilor și Veteranilor Avocaturii din Republica Moldova.

Președinta Uniunii Avocaților, Nina Lozan, susține că avocatura are parte de provocări într-un sistem rigid în care legile se respectă în continuare doar selectiv și în care avocatura mai are până a fi recunoscută parte egală în actul de justiție.

”Sunt mândră că pentru tot mai mulți avocați proverbul ”Omul sfințește locul” a devenit un crez, un ideal, o tendință de manifestare. Tot așa, tot mai mulți avocați înțeleg și aleg să puncteze rolul avocatului – ca reprezentant al profesiei – în orice mediu și în orice aspect al vieții publice, dar mai ales, în instanța de judecată, unde se produce și în rol de pedagog, explicând și justițiabilului, și procurorului, și judecătorului argumentele sale; și de psiholog, știind când și ce să spună, pentru a-și atinge scopul; și de înțelept, pentru că are nevoie de foarte mare răbdare ca să ajungă la esența problemei, la realizarea propriilor vise”, susține Nina Lozan.

Și decanul Baroului Chișinău, Emanoil Ploșnița, a transmis un mesaj apărătorilor, cu ocazia Zilei Avocatului. Decanul susține că meseria de avocat nu este ușoară și dorește unitate și devotament scopurilor profesionale.

”Efortul și munca zilnică a fiecăruia dintre dvs., dovedește că profesia noastră este una deloc ușoară, dar importantă și demnă de respect. Cu siguranță, fiecare avocat simte momente de mândrie, bucurie ori dezamăgire în activitatea pe care o desfășoară, și toate acestea nu fac altceva, decât sa ne consolideze rezistența și motivația, să ne îmbunătățim în continuare aptitudinile și profesionalismul”, a precizat Emanoil Ploșnița.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău