Zinaida Greceanîi: În bugetul pentru 2020 o parte importantă va fi dedicată investițiilor

  • 28 Noiembrie 2019 08:21
Zinaida Greceanîi: În bugetul pentru 2020 o parte importantă va fi dedicată investițiilor

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, lidera Partidului Socialiștilor, susține că cele trei bugete în stat trebuie să fie aprobate până spre sfârșitul lunii decembrie. Termenele au fost încălcate pentru că proiectul trebuia prezentat în Parlament până la 15 octombrie. Totodată, Zinaida Greceanîi spune că în bugetul pentru 2020 o parte importantă va fi dedicată investițiilor în infrastructură, transmite IPN.

Președinta Parlamentului susține că este vorba despre mai mult de un miliard de lei. „Anume pe domeniul infrastructurii se planifică crearea locurilor de muncă. Pe lângă investiții, acest proiect vizează serios și domeniul social. Este planificată indexarea pensiilor de două ori pe an, alocații pentru sărbătorile de iarnă, pentru peste 600 de mii de pensionari”, a afirmat socialista.

„Din câte înțeleg, Guvernul a introdus în buget doar acele surse financiare externe referitor la care actualmente este o înțelegere clară că acestea există. Ieri am avut o întrevedere cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional care m-au anunțat că FMI va accepta majorarea deficitului bugetar dacă există resurse de finanțare a acestui deficit”, a anunțat Zinaida Greceanîi în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul NTV Moldova.

De asemenea, președinta Parlamentului spune că după înțelegerea pe care a avut-o prim-ministrul Ion Chicu cu omologul său Dmitri Medvedev în ceea ce privește deschiderea liniei de creditare în valoare de 500 de milioane de dolari, această sumă poate fi inclusă în buget. „Multe din aceste proiecte noi le-am propus și anterior în Parlament. (...) Toate aceste inițiative sunt pentru popor. Noi nu le facem înainte de alegeri așa cum se făcea anterior. Noi vom susține acele inițiative ale Guvernului care sunt în interesele oamenilor”, a menționat deputata.

Zinaida Greceanîi spune că există multe riscuri de demitere a Guvernului, însă oamenii nu-și doresc alegeri anticipate. „Dacă executivul va arăta rezultate, vor fi mai puține riscuri de demitere. Dacă Guvernul va sta cu mâinile în sân și se va ocupa cu geopolitica... Guvernul trebuie să demonstreze lucruri concrete, dacă va face acest lucru, nimeni nu va dori să-l demisioneze, indiferent de declarațiile politice”, a conchis președinta PSRM.

Zinaida Greceanîi este de părere că potențialul investițiilor este enorm cu Guvernul condus de Ion Chicu. Investițiile, în opinia ei, trebuie să vină atât din Vest, cât și din Est. „După ce a fost la Moscova, Ion Chicu a mers la Londra, unde a avut loc o întrevedere cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, a avut întrevederi cu țările din Parteneriatul Estic. El va fi peste tot, se va înțelege cu toți”, este sigură președinta Parlamentului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău