Zinaida Greceanâi, la întrevedere cu ambasadorul României, Daniel Ioniță: „Am fost unanimi privind importanța extinderii proiectelor de colaborare”

  • 20 Noiembrie 2019 09:26
Zinaida Greceanâi, la întrevedere cu ambasadorul României, Daniel Ioniță: „Am fost unanimi privind importanța extinderii proiectelor de colaborare”

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, a avut ieri, 19 noiembrie, o întrevedere cu ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Zinaida Greceanâi a remarcat evoluția pozitivă a colaborării dintre Republica Moldova și România, inclusiv rezultatele foarte bune ale relațiilor comerciale

„Am fost unanimi privind importanța extinderii proiectelor de colaborare în toate direcțiile”, s emai arată în comunicat.

În contextul situației politicie de la Chișinău, președintele Parlamentului susține că l-a informat pe diplomatul de la București despre „intenția fermă a autorităților Republicii Moldova de a promova reforme reale cu efect durabil”. „În special, am remarcat că se va insista pe urgentarea reformei justiției, aceasta urmînd să fie realizată în mod transparent, în consultare cu societatea civilă și în strînsă coordonare cu Comisia de la Veneția. De asemenea, am reiterat determinarea autorităților de a continua implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar și alte înțelegeri asumate de Republica Moldova în raport cu partenerii externi”, se precizează în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău