Zilele Europei la Chișinău

  • 12 Mai 2014 20:03
Zilele Europei la Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Revista Moldova în Progres și sub patronajul Ambasadei Italiei în Republica Moldova organizează, marți, 13 mai 2014, ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, un concert extraordinar de muzică dedicat Zilelor Europei. Evenimentul îi…

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Revista Moldova în Progres și sub patronajul Ambasadei Italiei în Republica Moldova organizează, marți, 13 mai 2014, ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, un concert extraordinar de muzică dedicat Zilelor Europei. Evenimentul îi va avea ca protagoniști pe tenorul Vitalie Todirașcu și pianistul Raffaele Scognamiglio. În program: F.P. Tosti, V. Bellini, Di Capua, F. Chopin, G. Lama, R. Leoncavallo și G. Puccini

Anterior, deschiderea celei de-a treia ediții a Festivalului Filmului European, care a avut la cinematograful “Gaudeamus” din Chișinău a fost prezentată co-producția moldo-română „La limita de jos a cerului” a cunoscutului cineast Igor Cobileanschi.

Evenimentul a fost inaugurat de către șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, și ministrul Culturii, Monica Babuc.

În mesajul său de salut, oficialul moldovean a mulțumit șefului Delegației Europene pentru organizarea acestui festival și a felicitat publicul prezent la eveniment pentru posibilitatea de a vedea filmele europene de azi, care vin să ne apropie încă o dată de valorile occidentale și să demonstreze o dată în plus o realitate incontestabilă – suntem europeni și Europa suntem noi.

La ceremonia de deschidere au fost prezenți ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, directorul Institutului Cultural Roman „Mihai Eminescu” la Chișinau, Valeriu Matei, regizorul filmului, Igor Cobileanschi, actori și membri ai echipei de filmare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău