Zilele Europei - în Republica Moldova

  • 05 Iulie 2013 18:00
Zilele Europei - în Republica Moldova

Zilele Europei vor fi sărbătorite, în Republica Moldova, pentru al doilea an consecutiv, printr-o serie de manifestări care vor avea loc în perioada 12 – 19 mai.

Programul acestora a fost anunțat, astăzi, de șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Dirk Schubel. Acesta a vorbit, astăzi, și despre șansele Republicii Moldova de a se alătura marii familii europene.

Sărbătoarea Europei va debuta sâmbătă în Piața Marii Adunări Naționale, unde misiunile diplomatice ale statelor membre ale Uniunii vor avea standuri de prezentare. Doritorii vor putea să învețe și cuvinte din limbile oficiale ale Uniunii Europene la o școală înființată special pentru aceasta ocazie.

De asemenea, vor avea loc dezbateri privind cooperarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Pe 14 mai va fi lansat Festivalul Filmului European, la care vor fi proiectate 17 producții artistice și documentare.

Ziua Europei se va încheia la Comrat, pe 19 mai. Ambasadorul Dirk Schuebel a salutat relațiile tot mai apropiate ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și a menționat necesitatea continuării reformelor care vor permite aderarea Republicii Moldova la comunitatea europeană.

Dacă Moldova continuă cu aceeași hotărâre procesul de reformă și negocierile pe diferitele acorduri care se discută, nu îmi fac griji că Moldova nu va primi, într-un viitor nu foarte îndepărtat, statutul de membru candidat și ulterior de membru al Uniunii Europene.

Aderarea Republicii Moldova la UE pe termen mediu este un obiectiv realist, în pofida problemelor interne ale uniunii și a discuțiilor despre posibila stopare a procesului de extindere, a declarat ministrul de externe Iurie Leancă. El a menționat că integrarea europeană a Republicii Moldova rămâne un obiectiv strategic al guvernului, și a menționat progresele făcute în ultimul an în această direcție. Iurie Leancă.

Manifestările dedicate Zilei Europei vor continua pe 14 mai cu Festivalul Filmului European, și se vor încheia la Comrat, pe 19 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău