Zilele de 1 și 2 iunie urmează să fie declarate libere

  • 03 Mai 2023 12:58
Zilele de 1 și 2 iunie urmează să fie declarate libere

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a pregătit un proiect de hotărâre prin care zilele de 1 și 2 iunie să fie declarate libere. Proiectul urmează să fie aprobat de Guvern, transmite IPN.

Ziua ocrotirii copilului, 1 iunie, este pe lista sărbătorilor tradiționale, nu și pe lista zilelor declarate de odihnă conform Codului Muncii. Însă, potrivit hotărârii Parlamentului, ziua de 1 iunie este zi de sărbătoare nelucrătoare. „Reieșind din această situație, prin proiectul de hotărâre în cauză se propune ca ziua de joi, 1 iunie 2023, să fie considerată zi liberă. Respectiv, în scopul utilizării optime de către salariați a zilei declarate libere și zilelor de repaus săptămânal, ziua de 2 iunie 2023 se declară zi liberă cu recuperare prin extinderea timpului zilnic de muncă pe parcursul lunii iunie”, se menționează în proiect.

Pentru ministere, alte autorități administrative centrale, instituțiile publice  zilele de 1 și 2 iunie 2023 se declară zile libere cu menținerea salariului pe unitate de timp.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene care se va desfășura la 1 iunie 2023. În premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni vor vizita Republica Moldova pentru a pune în discuție problemele-cheie ale continentului: securitatea, stabilitatea și cooperarea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,24
Câțiva nori
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău