Ziarele „Jurnal de Chișinău” și „SP Bălți” se închid

  • 28 Noiembrie 2019 15:13
Ziarele „Jurnal de Chișinău” și „SP Bălți” se închid

Cititorii ziarelor Jurnal de Chișinău și SP Bălți nu vor mai putea citi aceste ziare, începând cu ianuarie 2020. Fondatorii ambelor publicații au decis să le închidă, pe motiv că nu mai sunt rentabile, și să apară doar în format online, informează media-azi.md.

De altfel, în ultima perioada Jurnal de Chișinău apare în varianta alb-negru, deși anterior era color. Ultimul număr al ziarului din săptămâna trecută anunță un tiraj de 6640 de exemplare. Ziarul a fost fondat în anul 1999 și își încheie activitatea în anul 2019, notează sursa citată.

Contactat de Media-azi.md pentru a comenta decizia privind sistarea activității ziarului Val Butnaru a explicat că Jurnal de Chișinău a ajuns în aceeași situație în care „s-a ajuns cu toate ziarele din lume”. „Publicitate nu mai este, ziarul fiind o afacere profit și neînregistrând acest profit nu mai are sens să existe”, a explicat Val Butnaru.

Directorul fondator al ziarului susține că, de fapt, Jurnal de Chișinău a fost un fenomen în presă scrisă din Republica Moldova, care a contribuit la debarcarea de la putere a ex-președintelui țării, Vladimir Voronin. „Timp de 20 de ani a constituit un fenomen în presa basarabeană de aici. Din păcate, despre asta aici nimeni nu vorbește și nici nu va vorbi, un ziar care a răsturnat regimul lui Voronin. Da, exista și PRO TV, singura televiziune, care se opunea, dar PRO TV mereu a fost foarte atent, a știut până unde să meargă. A fost un fenomen și mă bucur că au trecut prin acest ziar mulți ziariști de calitate care lucrează acum în alte părți”, a menționat Butnaru.

Butnaru consideră că viitorul aparține domeniului online. „Se închid ediții printate foarte serioase în toată lumea. Trebuie să abordăm realitatea cu cugetul împăcat și să abordăm alte forme de jurnalism – online-ul ș.a.m.d.”, a precizat directorul fondator.

Cam în aceeași cheie își vede viitorul redacției și fondatorul și directorul săptămânalului de limbă rusă din Bălți Veaceslav Perunov, care este și președintele Asociației Presei Independente (API).

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău