Zelenski promite răzbunare pentru „atacul terorist” de la Cernihov, soldat cu 7 morți. O gară din Rusia, lovită de o dronă

  • 20 August 2023 12:30
Zelenski promite răzbunare pentru „atacul terorist” de la Cernihov, soldat cu 7 morți. O gară din Rusia, lovită de o dronă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski promite că Ucraina va riposta după atacul rusesc de la Cernihov. Aceasta, în condițiile în care rușii continuă să ucidă fără milă civilii ucraineni. La Cernihov, în nordul țării, 7 civili au murit și peste 140 au fost răniți. Pe de altă parte, o dronă ucraineană a lovit o gară din Rusia, rănind 5 oameni.

Volodimir Zelenski a promis că Ucraina va riposta după ce șapte persoane, inclusiv o fetiță de 6 ani, au fost ucise și 144 au fost rănite într-un atac cu rachete rusești în piața centrală din orașul Cernihov, scrie Digi24.

„Sunt sigur că soldații noștri vor da un răspuns Rusiei pentru acest atac terorist. Un răspuns notabil”, a spus el. Zelenski a precizat că dintre cele 144 de persoane rănite, 15 erau copii. El a mai spus că fetița ucisă se numea Sofia.

O dronă ucraineană a lovit o gara din orașul Kursk din vestul Rusiei, rănind cinci persoane, a anunțat guvernatorul regional, citat de The Guardian. Roman Starovoit a spus pe Telegram că, conform informațiilor preliminare, drona s-a prăbușit pee acoperișul clădirii gării, după care a izbucnit un incendiu pe acoperiș.

Cinci persoane au fost rănite ușor de fragmente de sticlă, a spus el.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău