Zelenski nu va negocia un acord de pace cu Federația Rusă, până când Moscova nu își va retrage trupele din Ucraina

  • 19 August 2022 16:27
Zelenski nu va negocia un acord de pace cu Federația Rusă, până când Moscova nu își va retrage trupele din Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis în cadrul reuniunii cu președintele Turciei și secretarul general al ONU că Ucraina nu poate avea încredere în Federația Rusă că aceasta ar lupta pentru pace și subliniază că trupele rusești trebuie mai întâi să părăsească pământurile ucrainene și abia apoi să se ia în considerare negocieri pentru un acord de pace.

„În ceea ce mă privește, i-am spus președintelui Turciei că nu există încredere în Federația Rusă. Cred că există arme rusești în această fereastră și, prin urmare, sunt foarte surprins că ei sunt gata pentru un fel de pace. Cel care ne violează, ne lovește orașele și infrastructura civilă cu rachete în fiecare zi nu poate să lupte pentru pace. Așadar, mi se pare că ar trebui să părăsească mai întâi teritoriile noastre și apoi vom vedea”, a declarat Volodimir Zelenski. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut joi o întrevedere, la Lviv, cu secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. Cu acest prilej, Zelenski a remarcat rolul-cheie al ONU și al lui Antonio Guterres personal în rezolvarea problemei deblocării porturilor ucrainene pentru exporturile de produse alimentare, transmite caleaeuropeana.ro.

Cei doi au convenit să continue coordonarea activă și cuprinzătoare a punerii în aplicare a inițiativei privind cerealele.

„Ucraina este pregătită să continue să fie un garant al securității alimentare globale”, a subliniat președintele ucrainean. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău