Zelenski mulțumește Consiliului UE pentru că a dat undă verde semnării Acordului privind spațiul aerian comun cu Ucraina

  • 29 Iunie 2021 09:08
Zelenski mulțumește Consiliului UE pentru că a dat undă verde semnării Acordului privind spațiul aerian comun cu Ucraina

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mulțumit Consiliului UE pentru că a acceptat să semneze Acordul privind spațiul aerian comun între blocul comunitar și Ucraina - transmite Evropeiska Pravda.

"Mulțumesc Consiliului UE și Președinției portugheze pentru aprobarea Acordului privind spațiul aerian comun între Ucraina și UE. Acordul va permite cetățenilor noștri să obțină bilete mai ieftine și să extindă geografia călătoriilor. Semnarea acestui document va fi încă un pas spre intrarea Ucrainei în spațiul european comun" - a scris Zelenski pe Twitter.

Amintim că, pe 28 iunie, Consiliul UE a dat undă verde pentru semnarea a trei acorduri în domeniul aviației în cadrul politicii de vecinătate - cu Ucraina, Armenia și Tunisia - precum și a unui acord privind transportul aerian cu Qatarul - potrivit serviciului de presă al Consiliului. Aceste acorduri vor deschide piața transportului aerian, oferind noi oportunități atât pentru consumatori, cât și pentru operatori.

Cele trei acorduri în cadrul politicii de vecinătate vor elimina restricțiile de pe piață în ceea ce privește țările învecinate cu UE și vor asocia aceste țări la piața internă a aviației din UE, deoarece acestea vor adopta standardele comunitare în domeniul aviației și vor pune în aplicare normele europene existente în acest domeniu. Deciziile privind Ucraina, Armenia și Qatarul permit aplicarea cu titlu provizoriu a acordului, până la finalizarea procedurilor necesare pentru intrarea sa în vigoare.

Se preconizează că cele patru acorduri vor fi semnate în toamna acestui an, fiecare acord urmând să fie apoi ratificat de fiecare stat membru, de Uniune și de cealaltă parte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:38 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău