Zelenski, mesaj de pace la Globurile de Aur: „Nu va fi al treilea Război Mondial”

  • 11 Ianuarie 2023 13:40
Zelenski, mesaj de pace la Globurile de Aur: „Nu va fi al treilea Război Mondial”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj de pace în cadrul ediției 80 a galei Globurilor de Aur, desfășurată marți seară la Los Angeles, scrie Adevărul.ro.

Președintele ucrainean a declarat în cadrul galei de decernare a premiilor, că nu există șanse ca războiul din Ucraina să se transforme în al treilea Război Mondial, iar țara va lupta în continuare pentru libertate. 

„Nu va fi al treilea Război Mondial. Asta nu este o trilogie. Ucraina va opri agresiunea rusă pe pământul nostru. Al Doilea Război Mondial nu se terminase încă, dar valul s-a întors, toți știau cine va câștiga. Erau încă bătălii și lacrimi, și atunci au apărut premiile Globurile de Aur pentru a-i onora pe cei mai buni performeri ai anului 1943”, a spus Zelenski.

„Acum este 2023, războiul din Ucraina nu s-a încheiat încă, dar valul se întoarce. Și deja este clar cine va câștiga. Mai sunt lupte și lacrimi, dar acum vă pot spune cu siguranță cine sunt cei mai buni din anul precedent, ați fost voi. Oamenii liberi ai lumii libere. Cei care s-au unit pentru a sprijini poporul ucrainean liber, în lupta noastră comună pentru libertate”, a spus Zelenski în aplauzele sălii.

Drama „The Fabelmans”, comedia „The Banshees of Inisherin”, serialele „House of the Dragon”, „The White Lotus” și „Abbott Elemnetary” au fost câștigătoare la gala Globurilor de Aur.

Steven Spielberg a câștigat trofeul la categoria „cel mai bun regizor" iar Cate Blanchett, Colin Farrell, Austin Butler, Kevin Costner, Michelle Yeoh, Julia Garner, Zendaya, Quinta Brunson, Tyler James Williams, Angela Bassett și Ke Huy Quan au fost câștigători la categoriile de interpretare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
21
Sat
26
Arhivă Radio Chișinău