Zelenski, după semnarea acordului de securitate cu România: „Sunt recunoscător pentru fiecare expresie de solidaritate cu poporul nostru”

  • 12 Iulie 08:58
Zelenski, după semnarea acordului de securitate cu România: „Sunt recunoscător pentru fiecare expresie de solidaritate cu poporul nostru”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat ieir, 11 iulie, pe o rețea de socializare, după semnarea acordului bilateral de securitate cu România, că este „recunoscător pentru fiecare expresie de solidaritate cu țara și poporul” său.

Împreună cu președintele României, Klaus Iohannis, la Washington, am semnat un acord de securitate între cele două țări. Am stabilit puncte specifice de cooperare pentru consolidarea securității în regiunea Mării Negre. Ucraina va primi din partea României sistemul Patriot și sprijin pentru industria noastră de apărare. În plus, România, împreună cu partenerii noștri, va sprijini centrul de pregătire F-16 pentru piloții ucraineni. Sunt recunoscător pentru fiecare expresie de solidaritate cu țara și poporul nostru”, a scris Zelenski pe X, transmite G4media.

La rândul său, președintele român a postat pe aceeași rețea de socializare că „împreună cu președintele Zelenski am semnat astăzi (joi – n.r.), la Washington, un acord bilateral privind cooperarea în domeniul securității”.

Ne alăturăm altor aliați și parteneri, respectând angajamentul pe care ni l-am luat prin declarația #G7 de la Vilnius”, a mai menționat Iohannis.

România a fost un susținător puternic al Ucrainei și vom continua cu fermitate pe această cale, astfel încât Ucraina să se poată apăra, să câștige acest război, să obțină o pace justă și să se îndrepte spre redresare, stabilitate economică și reziliență, precum și spre integrarea în UE și NATO, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, a mai scris Iohannis pe platforma X.

Ucraina a încheiat acorduri cu 23 de semnatari ai Declarației G7+, inclusiv Uniunea Europeană, și continuă negocierile cu toți ceilalți semnatari. Toate aceste acorduri au o structură asemănătoare, prezentând sprijinul deja oferit și identificând priorități pentru cooperarea viitoare cu Ucraina, cu accent asupra cooperării în domeniul militar și de securitate, în sens larg, dar fără a se limita strict la aceasta.

Citiți și: Președinții României și Ucrainei au semnat azi un acord istoric de securitate: „Este o zi bună pentru relația noastră”

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,85
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
22
Tue
20
Wed
23
Thu
26
Fri
29
Arhivă Radio Chișinău