Zelenski, discuție cu Papa Francisc legată de situația războiului din Ucraina

  • 29 Decembrie 2023 09:52
Zelenski, discuție cu Papa Francisc legată de situația războiului din Ucraina

Papa Francisc a purtat joi o conversație telefonică cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care i-a mulțumit suveranului pontif pentru „sprijinul spiritual” acordat ucrainenilor în plin război ca urmare a invaziei ruse, transmite EFE conform Agerpres.

Ambasada Ucrainei la Sfântul Scaun a confirmat conversația pe rețeaua de socializare X și a explicat că Zelenski i-a mulțumit suveranului pontif pentru „sprijinul său spiritual oferit poporului ucrainean”.

În plus, cei doi lideri au discutat despre „formula de pace” a Kievului, iar președintele ucrainean l-a felicitat pe papă cu ocazia Crăciunului.

Papa Francisc vorbește adesea despre Ucraina „martirizată” în intervențiile sale publice, iar pe 25 decembrie a cerut încheierea războiului din această țară, în mesajul său de Crăciun.

Zelenski s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican pe 13 mai și cu acea ocazie i-a cerut să condamne „crimele rusești din Ucraina”, pentru că, a spus el, „nu poate fi pus semnul egalității între victimă și agresor”.

Papa Francisc a încercat să medieze în conflict și l-a trimis într-o misiune diplomatică pe cardinalul Matteo Zuppi, care a călătorit în Ucraina, Rusia, China și Statele Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău