Zelenski despre Maia Sandu: O susțin, ea o știe. Îmi place Moldova în ansamblu cu un astfel de lider

  • 20 Decembrie 2020 14:18
Zelenski despre Maia Sandu: O susțin, ea o știe. Îmi place Moldova în ansamblu cu un astfel de lider

Întru-un interviu pentru publicația The New York Times, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că o susține pe Maia Sandu, președintele ales al Republicii Moldova.

O susțin pe Maia, ea știe acest lucru. I-am spus chiar înainte de alegeri – indiferent de rezultat, vă susținem. Îmi place Moldova în ansamblu cu un astfel de lider și îi doresc o dezvoltare democratică. Merită acest lucru. ”, a spus liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina nu a sprijinit deschis nici-un canditat la alegerile prezidențiale. El a amintit și despre întrevederea dintre el și Maia Sandu când aceasta deținea funcția de premier. El a apreciat poziția Maiei Sandu față de Crimeea și razboiul din Dombas.

Înainte ca Maia Sandu să devină președinte, ea a fost în Ucraina în calitate de premier. Știu poziția ei față Crimeei, față de Ucraina per ansamblu, față de războiul din Dombas. Poziția ei este mult mai clară decât a lui Igor Dodon”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Anterior, Maia Sandu a anunțat că după învestirea în funcția de președinte a țării va avea o întrevedere cu liderul de la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău