Zelenski critică dur forțele ruse care au tras asupra bărcilor de evacuare din zonele inundate

  • 12 Iunie 2023 08:55
Zelenski critică dur forțele ruse care au tras asupra bărcilor de evacuare din zonele inundate

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacurile asupra bărcilor de salvare care transportau civili în zona de război inundată a Hersonului din sudul țării, informează Agerpres.

„Chiar și fiarele sunt mai morale decât tine, statule rus.Teroriștii ruși continuă să tragă asupra rutelor de evacuare, punctelor de evacuare, a bărcilor care evacuează oameni", a declarat președintele Zelenski.

O ambarcațiune care transporta 21 de persoane a fost atacată de forțele ruse duminică, 11 iunie, în timp ce civilii încercau să ajungă în siguranță din oblastul Herson ocupat de ruși, potrivit autorităților ucrainene. Trei persoane au murit și 10 au fost rănite, a confirmat bilanțul șeful statului ucrainean.

Președintele Zelenski a mai informat că reprezentanți ai Curții Penale Internaționale de la Haga au vizitat regiunea Herson pentru a evalua situația la fața locului."Această anchetă este foarte importantă pentru securitatea întregii lumi", a spus Zelenski.

Potrivit liderului de la Kiev, aproximativ 4.000 de persoane au fost salvate până acum din zonele afectate de inundații. Zeci de orașe și sate sunt încă cuprinse apă, dar situația cea mai gravă se înregistrează în zona ocupată de forțele ruse pe malul stâng al Niprului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău