Zelenski cere mai multe arme moderne: „Rușii știu că vor pierde în luptă directă. Au devenit primii care au folosit o centrală nucleară pentru teroare”

  • 07 August 2022 10:00
Zelenski cere mai multe arme moderne: „Rușii știu că vor pierde în luptă directă. Au devenit primii care au folosit o centrală nucleară pentru teroare”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, în discursul zilnic către națiune, că Ucraina are nevoie de mai multe arme eficiente și moderne în lupta împotriva invaziei din Rusia.

„Armata rusă nu își va schimba tactica. Ocupanții știu că vor pierde în luptă directă în fața ucrainenilor, sunt inferiori ca pricepere și de aceea inamicul mizează pe artilerie și bombardamente fără a ține cont de nimic.

Ei încearcă să distrugă totul în calea lor. Și sunt recunoscător tuturor celor care, chiar și în astfel de condiții, încă îi rețin pe ocupanții din Donbas, în regiunea Harkov, în Nikolaev – oriunde confruntarea este cea mai acută.

În această săptămână, Forțele Armate ale Ucrainei și serviciile noastre de informații au obținut rezultate puternice în distrugerea logisticii armatei ruse, a bazelor ocupanților, transmite ziare.

Și fiecare lovitură asupra depozitelor de muniții ale inamicului, asupra posturilor lor de comandă, asupra echipamentelor rusești ne salvează viețile tuturor, viețile militarilor și civililor ucraineni.

Desigur, le mulțumesc partenerilor – tuturor celor care furnizează Ucrainei armele necesare. În special, săptămâna aceasta a fost aprobat un alt pachet de sprijin din partea Statelor Unite, care include și muniție pentru sistemele HIMARS.

Mulțumesc foarte mult. Toate acestea sunt folosite cât mai corect și benefic pentru strategia generală a apărării noastre. Facem totul pentru a obține încă arme mai eficiente și mai moderne", a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău