Zeci de soldați israelieni au avut telefoanele mobile piratate de mișcarea palestiniană Hamas

  • 16 Februarie 2020 17:06
Zeci de soldați israelieni au avut telefoanele mobile piratate de mișcarea palestiniană Hamas

Zeci de soldați israelieni au avut telefoanele mobile piratate de gruparea palestiniană Hamas, a anunțat duminică un purtător de cuvânt al armatei israeliene, citat de DPA.

În acest fel, gruparea militantă palestiniană spera să adune informații cu caracter confidențial, a spus locotenent-colonelul israelian Jonathan Conricus.

Armata israeliană, împreună cu serviciul de securitate internă Shin Bet, a reușit să neutralizeze acțiunea Hamas, după ce soldați israelieni au raportat tentative suspecte de a fi contactați pe social media.

Imagini de femei atractive aflate în spatele acestei tentative s-au dovedit a fi personaje fictive, a explicat Conricus. Soldaților li s-a cerut să descarce aplicații care le permiteau să facă schimb de fotografii cu femeile respective într-un interval de numai 30 de secunde. Aplicațiile respective au introdus un program malware în telefoanele mobile ale soldaților israelieni respectivi.

Aceasta a fost a treia astfel de acțiune a Hamas din ultimii trei ani și jumătate. De la ultima tentativă, înregistrată în iulie 2018, mișcarea palestiniană și-a perfecționat tehnicile folosite.

Pentru a spori autenticitatea personajelor respective și a oferi o explicație pentru gramatica rudimentară a limbii ebraice folosite, soldaților li se spunea că femeile sunt imigrante de origine evreiască. În mai multe cazuri au fost folosite scurte propoziții în ebraică pe serviciile de mesagerie ale Facebook, WhatsApp, Instagram și - pentru prima dată - Telegram.

''Nu estimăm că există o breșă substanțială în informațiile noastre, dar vom continua să evaluăm situația'', a adăugat Jonathan Conricus, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău