Zeci de mii de persoane participă la protestul organizat de Platforma Civică ”Dreptate și Adevăr”

  • 06 Septembrie 2015 13:20
Zeci de mii de persoane participă la protestul organizat de Platforma Civică ”Dreptate și Adevăr”

La Chișinău, câteva zeci de mii de persoane participă duminică, 6 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale pentru la un protest împotriva regimului oligarhic și a neputinței actualei guvernări de a gestiona criza din țară.

Acțiunea de protest este organizată de Platforma Civică ”Dreptate și Adevăr”, o structură lansată de câțiva lideri de opinie la începutul acestui an. 

Printre principalele solicitări ale organizatorilor acțiunii de protest din centrul capitalei Republicii Moldova sunt demisia actualei guvernări, finalizarea investigației și tragerea la răspundere penală a celor vinovați de ”jaful secolului” în urma căruia peste un miliard de dolari au fost scoși din sistemul bancar al țării, deoligarhizarea și decoruptibilizarea actualului sistem politic.   

Tot pentru astăzi o companie de telefonie mobilă din Republica Moldova, a anunțat un concert, exact la aceeași oră cu protestul din centrul capitalei. La concert urmau să evolueze mai mulți interpreți din Republica Moldova, România și Rusia. În ultimele zile, mai mulți artiști au refuzat invitația de a participa la concert pe motiv că nu vor ca muzica să devină subiect de controversă politică. Din care cauză compania de telefonie mobilă a decis să anuleze concertul.

Sute de polițiști sunt mobilizați în jurul clădirii Guvernului amplasată în apropiere de locul protestului pentru a face față unor eventuale violențe. Aceștia sunt dislocați atât în fața Executivului, cât și în spate - în zona Palatului Național. Și Grădina publică Ștefan cel Mare, în spatele căreia se află reședința de stat a președintelui moldovean, Nicolae Timofti, la fel e încercuită de un gard viu de polițiști, mulți dintre ei în civil, care să facă  față unor posibile provocări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău