Zeci de mii de persoane au participat la o manifestație de susținere a Ucrainei în capitala Cehiei. Olena Zelenska: ”Întunericul niciodată nu va învinge”

  • 31 Octombrie 2022 08:32
Zeci de mii de persoane au participat la o manifestație de susținere a Ucrainei în capitala Cehiei. Olena Zelenska: ”Întunericul niciodată nu va învinge”

Zeci de mii de persoane au participat duminică în capitala cehă, Praga, la o demonstrație de susținere a Ucrainei, organizată ca o contramanifestație față de recentele proteste antiguvernamentale comparabile ca participare și care denunțau politica guvernului ceh de sprijin față de Kiev.

Purtând drapele ale Republicii Cehe, ale NATO, UE și Ucrainei, mulți dintre manifestanții de duminică și-au exprimat susținerea față de Ucraina în războiul acesteia împotriva Rusiei, în contrast cu protestul de vineri, la care organizatorii ce se opun NATO și UE au cerut guvernului ceh să negocieze direct cu Moscova livrări de gaze rusești, relatează Reuters, potrivit G4Media.

Reprezentanții grupului care a organizat manifestația pro-Ucraina, denumit ”Un milion de momente pentru democrație”, au susținut în fața mulțimii adunate în piața principală din Praga că, dincolo de temerile legate de război și creșterea prețurilor la energie, viitorul democrației este în pericol.

Manifestanților adunați acolo li s-a adresat pe un ecran prin legătură video și soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Olena Zelenska. ”Nu vom lăsa Rusia să ne atragă pe noi sau lumea întreagă în întuneric. Întunericul niciodată nu va învinge. Atât timp cât oamenii nu închid ochii în fața războiului, lumina noastră nu se va stinge niciodată”, a spus prima doamnă a Ucrainei.

Ministrul ceh de interne Vit Rakusan a provocat indignarea Rusiei după ce vineri a întins pe sediul ministerului său drapelele ceh și ucrainean cu o fâșie neagră între ele ce ilustra chipul președintelui rus Vladimir Putin ieșind dintr-un sac pentru cadavre.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău