Zeci de mii de manifestanți așteptați la Londra luni și marți pentru un protest anti-Trump

  • 03 Iunie 2019 18:25
Zeci de mii de manifestanți așteptați la Londra luni și marți pentru un protest anti-Trump

Zeci de mii de manifestanți sunt așteptați să se reunească luni și marți la Londra într-un protest împotriva președintelui american Donald Trump, aflat în vizită în capitala britanică. În fruntea protestelor sunt organizații pentru apărarea drepturilor femeilor, relatează dpa,preluat de Agerpres.

Militanți de la filiala din Marea Britanie a organizației pentru drepturile omului Amnesty International și-au instalat bannere pe podul Vauxhall peste Tamisa, situat în dreptul Ambasadei SUA la Londra.

"Rezistați sexismului. Rezistați rasismului. Rezistați urii. Rezistați cruzimii. Rezistați-i lui Trump" - se putea citi pe pancarte.

Luni seara, în timp ce la palatul Buckingham are loc un banchet în onoarea președintelui american, organizația Women's March Londra și alte grupări feministe au organizat, în contrapondere, un "banchet al poporului" în Piața Parlamentului, la care oamenii sunt invitați să se reunească "cu dragoste și solidaritate" și să "respingă ura și divizarea".

Un alt marș anti-Trump, de mai mare amploare, este prevăzut pentru marți în centrul Londrei, în paralel cu întâlnirea liderului american cu premierul Theresa May.

Protestatarii au primit permisiunea de a înălța un balon de șase metri reprezentându-l pe Trump sub formă de bebeluș, după succesul înregistrat de acțiunea similară din cursul vizitei de anul trecut din Marea Britanie a liderului de la Casa Albă.

"Știm că Trump nu este o glumă, ci se face responsabil de ascensiunea fulminantă a xenofobiei, sexismului, transfobiei și politicilor de extremă dreapta", a scris organizatoarea Trump Baby, Anna Vickerstaff, în ediția de luni a cotidianului Independent. "Dar dacă mesajul balonului-caricatură percutează, este exact ce vom face", a insistat ea.

Și șeful Partidului Laburist, de opoziție, Jeremy Corbyn, a afirmat că nu participă la banchetul regal de luni pentru că în opinia sa premierul May "nu ar trebui să întindă covorul roșu al vizitelor de stat în onoarea unui președinte care distruge tratate internaționale vitale, susține negarea schimbărilor climatice și folosește o retorică rasistă și misogină". 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău