Zeci de mii de euro din partea SUA pentru modernizarea infrastructurii din localități

  • 27 Septembrie 2018 16:33
Zeci de mii de euro din partea SUA pentru modernizarea infrastructurii din localități

Douăzeci de localități din Republica Moldova vor primi câte 60 de mii de euro pentru proiecte menite să îmbunătățirea accesului cetățenilor la servicii publice de calitate. Banii sunt oferiți de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în cadrul Programului „Comunitatea Mea”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanțelor, comunitățile au fost selectate în baza unui proces competitiv. Memorandumul semnat între Programul „Comunitatea Mea” și cele 20 de comunități privește dezvoltarea unui program de cooperare ce va avea ca finalitate îmbunătățirea accesului cetățenilor la servicii publice de calitate, implicarea cetățenilor în procesul de guvernare locală, promovarea descentralizării și creșterea veniturilor locale prin îmbunătățirea managementului financiar al primăriilor.

Programul „Comunitatea Mea” a fost lansat în luna mai. Durata implementării este de cinci ani, iar beneficiari vor fi  în total peste 100 de localități și peste 100 000 de moldoveni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău