Zeci de mii de combatanți kurzi, desfășurați în nordul Irakului, pentru a contracara posibile amenințări

  • 13 Octombrie 2017 12:39
Zeci de mii de combatanți kurzi, desfășurați în nordul Irakului, pentru a contracara posibile amenințări

Zeci de mii de combatanți kurzi sunt desfășurați în provincia petrolieră Kirkuk (nordul Irakului), multietnică, pentru a contracara posibile ''amenințări'' din partea forțelor irakiene, a anunțat vineri canalul kurd de televiziune Rudaw, citându-l pe vicepreședintele regiunii Kurdistan, Kosrat Rasul, relatează agenția Reuters.

''Zeci de mii de peshmerga (luptători kurzi) și membri ai forțelor de securitate sunt deja staționați în și în jurul Kirkukului'', a declarat Rasul. ''Alți cel puțin 6.000 de peshmerga sunt desfășurați de joi noaptea pentru a face față amenințării din partea forțelor irakiene'', a adăugat el.

Potrivit AFP, forțele guvernului irakian au lansat vineri operațiuni militare în provincia Kirkuk, pe care regiunea autonomă Kurdistan și-o dispută cu Bagdadul, a indicat un general al armatei irakiene.

''Forțele armate irakiene avansează pentru a-și relua posturile militare care au fost ocupate în cursul evenimentelor din iunie 2014'', când combatanții peshmerga au preluat controlul pozițiilor forțelor guvernului central în haosul creat de înaintarea jihadiștilor'', a precizat generalul irakian sub rezerva anonimatului.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău